Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

Programi cjeloživotnog obrazovanja

Pedagoško-psihološka i didaktičko-metodička izobrazba

Pedagoško-psihološka i didaktičko-metodička izobrazba koju provodi Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti polaznicima omogućava cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje   koje ima  cilj ovladavanja znanjima, sposobnostima i vještinama neophodnima za rad u nastavničkoj struci.

Program je namijenjen polaznicima koji u okviru svojega inicijalnoga obrazovanja nisu stekli nastavničke kompetencije, a namjeravaju se zaposliti u odgojno-obrazovnim ustanovama te onima koji  imaju  obvezu završiti pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu i zaposleni su u visokom školstvu.

Program polaznicima pruža široka znanja utemeljena na najnovijim spoznajama iz područja   pedagogije, didaktike,  psihologije odgoja i obrazovanja  te metodike.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti izvodi program cjeloživotnog obrazovanja za stjecanje pedagoških kompetencija u dva različita modula:

  • Modul A - usmjeren pedagoško-psihološkoj izobrazbi stručnjaka  nenastavničkih profila u osnovnom i srednjem obrazovanju.  Polaznici program modula A mogu pohađati u Osijeku, Slavonskom Brodu, Koprivnici te  Nastava se izvodi  petkom i subotom.   

 

  • Modul B - namijenjen asistentima zaposlenima na visokim učilištima. Omogućava stjecanje kompetencija iz područja općeg pedagoško-psihološkog i didaktičko-metodičkog obrazovanja neophodnih za izvođenje sveučilišne nastave. 

 

Za obavijesti o prijavi i upisima  pristupnici  se  mogu obratiti kako slijedi:

                                                                  Slavonski Brod: mmatusko@foozos.hr

                                                                         Koprivnica: mbalazic@foozos.hr

                                                                                 Zabok: aletic@foozos.hr ;